2108945786 Ποσειδώνος 12, Γλυφάδα info@odontiatrikipraxis.gr
hero image
 
Ενδοδοντία 
Κωνσταντίνος Ι. Κιούσης - Χειρουργός Οδοντίατρος - Αισθητική Οδοντιατρική - Χειρουργική Στόματος - Περιοδοντολογία - Αθλητική Οδοντιατρική - Εμφυτεύματα - Λεύκανση - Γλυφάδα Αττική

 

Η Ενδοδοντία είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη θεραπεία του εσωτερικού του δοντιού, του πολφού. Όταν η αδαμαντίνη και η οδοντίνη πάθουν κάποια βλάβη (τερηδόνα, κάταγμα) δημιουργείται δίοδος των μικροβίων προς τον πολφό. Τότε αρχίζει να φλεγμαίνει και να δημιουργεί προβλήματα στην άκρη της ρίζας του δοντιού που μπορεί να είναι κύστη, οίδημα και πόνος.
Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) επιτρέπει στο προβληματικό δόντι να παραμείνει στο στόμα, διατηρώντας την ικανότητά του για μάσηση, χωρίς να μας πονάει, ακόμα και αν έχει καταστραφεί η ζωτική λειτουργία του. Η ενδοδοντική θεραπεία πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά γιατί από την επιτυχία της θεραπείας αυτής εξαρτάται η παραμονή του δοντιού στο στόμα.
Τις περισσότερες φορές η ενδοδοντική θεραπεία είναι αναγκαίο να συνδυάζεται με άλλες θεραπείες, όπως η περιοδοντική θεραπεία. Μετά το πέρας της ενδοδοντικής θεραπείας είναι απαραίτητη η αποκατάσταση του απονευρωμένου δοντιού με σφράγισμα ή εξειδικευμένες προσθετικές κατασκευές.